waters-gilmour-mason

Debate: Ειναι ο Roger Waters απαραιτητος για το νεο δισκο των Pink Floyd;

Δημοσιεύτηκε στις July 10, 2014 | Συντάκτης: | Blogs |

Information!

Τα δεδομένα: Οι Pink Floyd δια στόματος Polly Samson (στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε το νέο από την μπάντα) ετοιμάζουν νέο δίσκο με τίτλος Endless River, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014. Ο δίσκος θα περιέχει ακυκλοφόρητο υλικό, οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του δεν έχουν τελειώσει και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι στο δίσκο θα συμμετάσχει ο Waters.. αλλά μια και ο δίσκος θα περιέχει υλικό από τις sessions του Division Bell θα δώσει το παρόν ο προσφάτως αποχωρήσας από τον μάταιο τούτο κόσμο, Rick Wright! To ερώτημα που θέτουμε στους συντάκτες μας είναι το εξής: Ειναι ο Roger Waters απαραιτητος για το νεο δισκο των Pink Floyd;

Γιώργος Κάκαρης: Μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους! Το Division Bell είναι αλήθεια ότι το άκουσα μερικές εκατοντάδες φορές, το βίντεο του Pulse το έχω δει άλλες τόσες! Αλλά κακά τα ψέμματα.. όπως το Final Cut δεν ήταν ένας Pink Floyd δίσκος (χωρίς να σημαίνει ότι ήταν ένας κακός δίσκος), κάπως αντίστοιχα είναι τα πράγματα και με το A momentary lapse of reason και το The Division Bell. Αν ο δίσκος προϋποθέτει παγκόσμια περιοδεία, τότε και να μην συμμετάσχει ο Waters, θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για ένα τελευταίο αντίο στη μπάντα! Σε αντίθετη περίπτωση, όπου δεν προβλέπεται live περιοδεία, αν ο Waters απέχει, πιστεύω ότι ίσως θα ήταν καλύτερο ο δίσκος αυτός να κυκλοφορούσε σαν ένας ακόμη προσωπικός του Gilmour (όπως το αξιοπρεπέστατο On an Island του 2006)! Φυσικά η καλύτερη εκδοχή είναι ενός νέου δίσκου όπου θα δώσει το παρόν ο Waters (σχεδόν sci fi σενάριο) μαζί με παγκόσμια περιοδεία (αυτό λέγεται και ευσεβής πόθος)! Σε κάθε περίπτωση ανυπομονούμε!

Μιχάλης Ξυνός: Ένας νέος δίσκος των Pink Floyd πάντα έχει νόημα. Δυστυχώς βέβαια απουσιάζει ο Roger Waters (και σε αυτό το σημείο βρίζω θεούς και δαίμονες που δύο άνθρωποι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους για το καλό τής μουσικής). Όπως είπε ο Γιώργος, το Division Bell είναι δισκάρα, αλλά χωρίς στίχους τού Waters οι προσδοκίες μειώνονται. Όλοι ευχόμαστε ο νέος δίσκος να είναι αντάξιος τού Division Bell, αλλά ο Gilmour να ακολουθήσει και νέες τάσεις τής μουσικής και όχι κάτι σαν το On an Island, το οποίο προσωπικά με απογοήτευσε πλήρως, αφού διέκρινα εύκολα μοτίβα χιλιοπαιγμένα από πολύ παλιά. Μια νέα παγκόσμια περιοδεία τύπου Pulse θα με έστελνε στα ουράνια, αλλά πόσοι από εμάς δεν έχουν ονειρευτεί μια περιοδεία με Gilmour και Waters επιπέδου Wall και Dark Side Of the Moon με χρήση τής τελευταίας εξέλιξης τής τεχνολογίας; Μόλις δεις και ακούσεις το τελευταίο, κόβεις τα αυτιά σου σαν τον Βαν Γκογκ και γίνεσαι rookie τής Χαράς Βέρα στα πανηγύρια!

Ζωή Γερολέμου: Αν και ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν δίσκους όπως το The Dark Side of the Moon και το The Wall κλασσικούς, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τη μουσική ιδιοφυία του David Gilmour πίσω από δίσκους όπως το The Division Bell. Ναι, είναι αρκετά αισθητή η απουσία του Roger Waters˙ οι Pink Floyd μετά από την αποχώρησή του δεν ήταν ποτέ πια οι ίδιοι, αλλά η μετέπειτα πορεία του συγκροτήματος υπήρξε αρκετά αξιοπρεπής και δυναμική. Για αυτό, δεν πρέπει να βιαστούμε να κατακρίνουμε μια νέα παραγωγή τους, όπως επίσης και μια πιθανή περιοδεία, ακόμα και αν από αυτή λείπει ο Waters. Φαντάζομαι ότι κανένας από εμάς δε θα έλεγε όχι στην ευκαιρία να ακούσει την καινούρια δουλειά του αγαπημένου μας συγκροτήματος live, σε ένα παγκόσμιο tour, αντάξιο αυτών που μας έχουν συνηθίσει οι Pink Floyd. Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν σε αυτά τα σενάρια να συμπεριλάβουμε και τον Waters, όπου τότε θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα δυο μεγάλα μουσικά “μυαλά” των Pink Floyd ενωμένα, ξανά, πάνω στην ίδια σκηνή. Μοιάζει ονειρεμένη η τελευταία εκδοχή, μα την αλήθεια! Όποιο σενάριο και αν επικρατήσει όμως, σίγουρα έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτή την νέα κυκλοφορία. Οπότε αναμένουμε!

Κατερίνα Αρχιμανδρίτου: Κοίτα, αγαπώ Gilmour αλλά αν έκανα μια μικρή παρομοίωση τοτε θα έλεγα πως ο Waters είναι η γη και ο Gilmour η φωτιά.. το θέμα είναι η καρδούλα του καθενός σε ποιό άκουσμα χτυπάει.. πάντως για μένα δεν υπάρχουν Pink Floyd χωρίς ΚΑΙ τους δύο… με αντιπροσωπευτικό δείγμα το Echoes.. (να ναι καλά ο πατέρας που το έβαλε να το ακούσω στα οκτω μου..)! Δεν ξέρω αν αυτό μετράει για δήλωση!

Μιχάλης Μάγνης: Αν δεν κάνω λάθος ο δίσκος που πρόκειται να κυκλοφορήσει θα αποτελέσει φόρο τιμής στον Richard Wright που έχασε τη ζωή του προ εξαετίας.Ο Wright είναι γνωστό τοις πάσι ότι είχε τις χειρότερες σχέσεις με τον Waters οπότε και θα τρελαινόμουν αν έγραφε ο τελευταίος στο album.Εν τέλει θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε κόντρες τύπου Gilmour vs. Waters.Θα έπρεπε να σκεφτόμασταν περισσότερο τον Nick Mason που συμφώνησε σαν καταλύτης στο να βγεί το επικείμενο album.Σαν να λέμε χοντρικά ότι το σκορ βγήκε 2-1.

Συντάκτης: enJoy.grenJoy.gr

Εγχειρίδιο διασκέδασης και έκφρασης ανησυχιών! Πρωτολειτούργησε την περίοδο 2004-2009 και από τον Μάρτη του 2014 συνεχίζει την πορεία που είχε αφήσει στη μέση!

Αξιολόγησε το άρθρο

Εσύ τι λες για όλα αυτά;