pan-pan

Συνεντευξη: Ο Pan Pan μιλαει για τις πλουσιες πτυχες της δρασης του

Δημοσιεύτηκε στις June 25, 2014 | Συντάκτης: | Interviews |

“Όσο περνάει ο καιρός προσπαθώ να πηγαίνω κάπου παραπέρα από εκεί που ήμουν την προηγούμενη φορά”! O pan pan είναι ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες και ανήσυχες προσωπικότητες της Αθήνας.Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σχεδιάζει κτίρια, comics και ντύνει με μουσικές τα Αθηναϊκά μας βράδια.Ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης που λατρεύει την πόλη όπου ζει και ας μην είναι η ομορφότερη. Όλα όσα θέλει να ξέρει ο κόσμος για τις παραπάνω δραστηριότητές του ο Παναγιώτης Πανταζής τα έχει συγκεντρωμένα στο http://postnoise.com ! Η ομάδα της Plastelini τον βρήκε και τον ρώτησε για όλα!

-Είσαι αρχιτέκτονας , δημιουργείς comics και «ντύνεις» τις νύχτες της Αθήνας με τις μουσικές σου. Πες λίγα λόγια για όλα αυτά.

Σπούδασα αρχιτεκτονική και έκτοτε την εξασκώ μέσα από τα comics μου, τις εικονογραφήσεις μου και την μουσική που φτιάχνω. Η αρχιτεκτονική είναι το βασικό μου εργαλείο κατανόησης και επανασύνθεσης του κόσμου μέσα από τις δουλειές μου.

-Θα έλεγες ότι ξεχωρίζεις περισσότερο κάποια από τις τρεις ασχολίες σου;

Όχι, ίσα-ίσα που μερικές φορές τα όρια μεταξύ τους αλλοιώνονται.

-Σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να εκθέσεις συνδυαστικά τα comics σου και τις μουσικές σου σε κάποιο κτίριο της Αθήνας που θεωρείς ξεχωριστό;

Ναι, το έχω σκεφτεί. Έτσι κι αλλιώς πολλές φορές φτιάχνω τα soundtrack για τα comics μου. Ωστόσο, βρίσκω νόημα -από την στιγμή που θα έφευγα από το φορμάτ της σελίδας, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή- στο να υπάρχει μια αφήγηση που θα εξυπηρετείται κι από την τρίτη διάσταση και θα ξέφευγε από την γραμμικότητα της συνηθισμένης ροής. Συγκεκριμένο κτίριο δεν έχω κατά νου.

-Θεωρείς πως όσο περνάει ο καιρός ωριμάζεις καλλιτεχνικά; Πώς βίωσες το τελευταίο σου άλμπουμ «missing two trains on purpose»;

Όσο περνάει ο καιρός προσπαθώ να πηγαίνω κάπου παραπέρα από εκεί που ήμουν την προηγούμενη φορά. Στο Missing two trains on purpose περιέχονται κομμάτια που αντανακλούν ένα κύκλο που έκλεισε στη ζωή μου. Οι μικρές σημειώσεις, οι χαμηλόφωνες αναφορές σε διάφορες στιγμές της ζωής μου, ακόμη και οι ημερολογιακού τύπου ηχητικές καταγραφές είναι εκεί για να σφραγίσουν αυτό το κλείσιμο.

pan-pan-2

-Καλύτερη «μουσική» στιγμή σου;

Αγαπημένη -αυτή την στιγμή- είναι όταν παίζουμε live το Ajar (http://panpanathens.bandcamp.com/track/ajar)

-Έχεις σκεφτεί κάποιο σημείο ή χώρο όπου θα ήθελες να παίξεις μουσική και δεν το έχεις κάνει;

Άπειρους. Στο Τάρτι στην Λέσβο, σε κάποια παγωμένη πλατεία στο Μόντρεαλ, στη σέντρα του γηπέδου του Παναθηναϊκού και άλλα πολλά.

-Υπάρχει κάποιος αγαπημένος σου comic ήρωας;

Όχι, επειδή δεν έχω μεγαλώσει με comics και τα comics που μου αρέσουν τώρα σπανίως έχουν ήρωες.

-Ποια είναι η άποψη σου για την κατάσταση των κτιρίων του κέντρου; Θεωρείς πως μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη προοπτική για αυτή την πόλη;

Ρεαλιστικά μιλώντας, όχι, ποτέ δεν θα συμβεί κάτι μαζικά όμορφο στα κτίρια της Αθήνας. Σε επίπεδο ονειροπόλησης, θα ήταν πολύ ωραίο να χτίζονταν περισσότερες πολυκατοικίες σαν αυτές τις παλιές των Εξαρχείων.

-Πες με τρεις φράσεις τι σημαίνει για ‘σένα «Αθήνα»;

Η πόλη που ζω, που όσο ταξιδεύω συνειδητοποιώ την ασχήμια της αλλά και το ότι είναι το μόνο μέρος που αγαπάω να μένω μονίμως.

-Τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ένας καινούριος -πιο ποπ- δίσκος σύντομα και το μεγαλύτερο μου comics για πιο μετά.

-Σου δίνουμε πάσα να κλείσεις την συνέντευξη εσύ με όποιο τρόπο θες.

Να ακούτε Godspeed, κάνει καλό.

ευχαριστούμε την www.omadaplastelini.com
«βιώνουμε-παρατηρούμε-φώτο-γράφουμε»

Συντάκτης: enJoy.grenJoy.gr

Εγχειρίδιο διασκέδασης και έκφρασης ανησυχιών! Πρωτολειτούργησε την περίοδο 2004-2009 και από τον Μάρτη του 2014 συνεχίζει την πορεία που είχε αφήσει στη μέση!

Αξιολόγησε το άρθρο

Εσύ τι λες για όλα αυτά;