metaixmio-ellhnes

Καλοκαιρι με αρωμα Ελλαδας απο το Μεταιχμιο

Δημοσιεύτηκε στις July 10, 2014 | Συντάκτης: | Books |

Ας ρίξουμε μια ματιά στις καλοκαιρινές εκδόσεις από το Μεταίχμιο, από Έλληνες συγγραφείς!

  • Η αναχώρηση, το ύστατο μυθιστόρημα του Νίκου Θέμελη, είναι το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς. Ένα βιβλίο για την Ελλάδα της επανάστασης και του σήμερα. Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, και με τρόπο μυθιστορηματικό, η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη στο βιβλίο της με τίτλο Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο ξεδιπλώνει τα παιδικά και νεανικά της χρόνια και αφηγείται το παραμύθι της ζωής της με φόντο τα μεγάλα γεγονότα και τα πάθη της ελληνικής ιστορίας τον 20ό αιώνα.
  • Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης; Η απάντηση στο νέο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου Αλλάζει πουκάμισο το φίδι, ένα βιβλίο στοχασμού, γέλιου και συγκίνησης για όσα μας κάνουν (ή δεν μας κάνουν) υπερήφανους.
  • Στη νέα συλλογή διηγημάτων της Βάσιας Τζανακάρη με τίτλο Η καρέκλα του κυρίου Έκτορα οι ήρωες ζουν στα χαλάσματα ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια και πασχίζουν, ενάντια στον χρόνο και τη μοίρα, να σβήσουν τις ιστορίες τους και να γράψουν καινούργιες.
  • Πώς είναι δυνατόν μια εκθαμβωτική γυναίκα, μια γυναίκα μοιραία, αυτοδημιούργητη και άκρως επιτυχημένη επαγγελματίας να ταλανίζεται από κρίσεις ανασφάλειας; Ας είμαστε για μια φορά ευτυχισμένοι προτείνει η Λία Μεγάλου-Σεφεριάδη σε ένα μυθιστόρημα με θέμα την αναζήτηση στοργής.
  • Πάτρα, 1889. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, δύο οικογένειες, δύο γυναίκες παρασέρνονται στον ανελέητο χορό της Μοίρας και της Ιστορίας. Θα φτάσει γι’ αυτές η σωστή ώρα; Στο συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα της Σοφίας Δημοπούλου Σε σωστή ώρα νυχτώνει η ίδια η ζωή αποφασίζει.
  • Η Αιμιλία Στρατάκη είναι μια σύγχρονη Μήδεια. Τέσσερις άνθρωποι παλεύουν να διαρρήξουν τη σιωπή της κι έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους μυστικά. Ποιες προδοσίες όπλισαν το χέρι της; Είναι άραγε μύθος η ακλόνητη μητρική αγάπη; Οι απαντήσεις στο νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ.
  • Στα ιστορικά μονοπάτια του ποντιακού ελληνισμού μια οικογένεια δοκιμάζεται από ένα κρυμμένο μυστικό. Η Σοφία Ηλιάδου στο χειμαρρώδες μυθιστόρημά της Ζαφειρένα μάτια αποτυπώνει όλη την περιπέτεια των Μικρασιατών, των Ποντίων και των Σμυρναίων, καθώς και τις προσπάθειες αποκατάστασης στις νέες πατρίδες.
  • Την ιστορία των λήσταρχων Ρεντζαίων, μια ιστορία που έγινε θρύλος και συγκλόνισε την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα, παρακολουθούμε στο νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Κούτα με τίτλο Αετοί και Λύκοι. Ένα βιβλίο που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της δράσης και των έργων των παρανόμων της υπαίθρου την εποχή του Μεσοπολέμου.
Συντάκτης: enJoy.grenJoy.gr

Εγχειρίδιο διασκέδασης και έκφρασης ανησυχιών! Πρωτολειτούργησε την περίοδο 2004-2009 και από τον Μάρτη του 2014 συνεχίζει την πορεία που είχε αφήσει στη μέση!

Αξιολόγησε το άρθρο

Εσύ τι λες για όλα αυτά;