pink-floyd-endless-river

Και το ονομα του νεου δισκου των Pink Floyd (!)…

Δημοσιεύτηκε στις July 6, 2014 | Συντάκτης: | Blogs, Music |

.. The Endless River! Ο Γιώργος Κάκαρης περιγράφει τα δεδομένα της ονειρεμένης είδησης για την κυκλοφορία του νέου δίσκου των Pink Floyd!
Μισό λεπτό.. από που και ως που παίρνουμε ως δεδομένο ότι οι μεγάλοι Pink Floyd θα κυκλοφορήσουν νέο (15o) δίσκο; Και όταν λέμε Pink Floyd τι εννοούμε;Ο David Gilmour; Οι Gilmour Wright, Mason; Όλοι οι Pink Floyd (μαζί με τον Roger Waters); Μια στιγμή.. ο Wright έχει πεθάνει! O Waters έχει σταματήσει να αποτελεί μέλος της μπάντας από το 1983 και το Final Cut!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πριν από μερικούς μήνες η σύζυγος του David Gilmour ανέβασε μια φωτογραφία με τον ίδιο και τρεις τραγουδίστριες στο studio (μεταξύ και των οποίων η επί πολλά χρόνια συνεργάτης των Pink Floyd, Durga McBroom-Hudson). Τότε όλοι πίστευαν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει να κάνει με την κυκλοφορία του νέου προσωπικού δίσκου του David Gilmour (μετά το On an Island του 2006). Στον δίσκο θα συμμετείχαν και οι σπουδαίοι Graham Nash και David Crosby!
pink-floyd-new-album

Για να φτάσουμε, λίγες ώρες πριν, να διαβάσουμε τη νέα ανακοίνωση της Samson στο tweeter που έφερε τα πάνω κάτω! Το λακωνικό της tweet φαίνεται παρακάτω:

samson-tweet

Κάπου εδώ πρέπει να πούμε ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του 14ου και τελευταίου (ως τώρα) δίσκου των Pink Floyd, The Division Bell και ο Gilmour σχεδίαζε την κυκλοφορία ενός deluxe reissue του δίσκου στο πνεύμα των καιρών (βλέπε Led Zeppelin)! Οπότε ο νέος δίσκος ίσως συνδυαστεί με αυτή την 20η επέτειο!

Τα λεχθέντα της Samson ήρθε να ενισχύσει η McBroom-Hudson αποκαλύπτοντας και άλλες λεπτομέρειες για το νέο δίσκο: “Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν κατά τα sessions του The Division Bell, (επρόκειτο για το side project που αρχικά είχε ονομαστεί The Big Spliff -για το οποίο είχε κάνει αναφορά παλαιότερα ο Mason-). To οποίο σημαίνει ότι στον καινούριο δίσκο υπάρχουν και tracks από τον Rick Wright (σ.σ. που το 1994 ήταν ενεργό μέλος των Floyd)! Αλλά από τότε ο Dave και ο Nick έκαναν πολύ δουλειά! Αρχικά υπήρχε το σχέδιο ο δίσκος να είναι ορχηστρικός αλλά τον προηγούμενο Δεκέμβρη τραγούδησα μερικά τραγούδια γι’αυτόν! Ο David στη συνέχεια αξιοποιήσε τα δεύτερα φωνητικά μου και πρόσθεσε τα δικά του φωνητικά τουλάχιστον σε ένα από τα τραγούδια! Πρόκειται για το τραγούδι για το οποίο δουλεύουμε στη συγκεκριμένη φώτο!” Η McBroom-Hudson ξεκαθάρισε ότι όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι ακυκλοφόρητα!

Όσον αφορά τον ερχομό του νέου προσωπικού δίσκου του Gilmour, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί με αυτόν. Οι πιθανότητες να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα προσωπικός δίσκος και δίσκος των Pink Floyd
δεν αποκλείονται! Επίσης η συμμετοχή του Waters στο δίσκο δεν έχει επιβεβαιωθεί! Γενικώς το τοπίο είναι θολό και περιμένουμε περισσότερα νέα το συντομότερο δυνατό..

.. κρατώντας λιγοστές ελπίδες για πιθανή συνύπαρξη και των τεσσάρων Floyd στο The Endless River (έστω και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, που να εκτείνονται από το ’94 ως και το σήμερα), κάτι που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ούτε στα καλύτερα μας όνειρα! Και πάλι ο χρόνος θα δείξει!

ΥΓ: Αναλυτική βιογραφία των Pink Floyd εδώ!

Συντάκτης: Γιώργος ΚάκαρηςΓιώργος Κάκαρης

Απελπισμένος Βιολόγος σε παρατήρηση του εαυτού του και των γύρω του! Αναζητώντας γεγονότα και απαξιώνοντας ιδέες & στερεότυπα!

Και το ονομα του νεου δισκου των Pink Floyd (!)… 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Εσύ τι λες για όλα αυτά;